Можливо, це здаватиметься дивним випадком, проте гастрофізіологи з Данії винайшли спосіб приготування медуз у вигляді чіпсів. Про це пишуть в опублікованому дослідженні в журналі International Journal of Gastronomy and Food Science. Науковці вирішили приготувати медуз виду "Aurelia aurita" авторськими і традиційними китайськими способами, і були здивовані, адже продукт справді нагадує чіпси — він теж хрумтить і легко ламається. Вид медуз "Aurelia aurita" Виявилося, що найпоживніші страви виходять з медуз, які вимочені в 96%-ому спирті і потім висушені, – пишуть автори дослідження у виданні. Але, на відміну від картопляних і кукурудзяних чіпсів, у сушених медузах зовсім немає жиру і в них міститься мало солі, зате є багато білка. Такий спосіб приготування медуз вчені планують масово розповсюдити у Данії. Виготовлені чіпси з медузи До слова, медуз роду "Rhizostomae" в Китаї готують і їдять вже як мінімум 1700 років та додають в салати і супи.2 3
Комментариев нет:
Отправить комментарий