Зварений у ложці цукровий сироп, підсолоджений хліб, згущене молоко та дерев'яні іриски – саме так тішили себе діти раніше. Цукор – головний десерт дітей десятки років тому. Тістечка, солодощі чи морозиво були не щодня. А от цукор є завжди. Можна було просто їсти ложкою або варити сироп за дворовими рецептами. Якщо є спеціальна форма, виходили симпатичні півники чи інші фігурки. Хоча частіше все завершувалось спаленим посудом. Простим варіантом підсолодитись був змочений хліб, посипаний цукром. Батьки закликали не зловживати, бо від солодкого-то псуються зуби. Приходився до смаку й ірис. Крутим вважався ірис рублений, адже він не так склеював зуби і навіть трохи кришився. Смачно, але це той же цукор. Просто з жирами і улюбленим молоком дітвори – згущеним! Та справжніми піонерами у виготовленні згущеного молока були зовсім не гомо-совєтікус. А американці. Згущене молоко під час громадянскої війни у США півтора століття тому видавали солдатам у сухпайках. Про рецепти і продукти солодкого дитинства – дивіться в програмі. +Відео
2 3
Комментариев нет:
Отправить комментарий