Цього року спекти паску коштувало українцям на третину більше, ніж у 2015-му році. Як повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку, випікання паски в домашніх умовах цього року коштує 22,04 грн, що на 33,9% дорожче, ніж у попередньому році. "Найбільше на зростання кінцевої вартості домашньої паски вплинуло подорожчання родзинок. Їхня частка складає понад 30% від вартості. Найбільшу негативну динаміку з інгредієнтів паски показали сухі дріжджі. Упаковка в 11 г в 2016 році коштує 4,90 грн, що на 181,6% дорожче, ніж минулого року", — пояснили у відомстві. Водночас деякі соціально значущі товари, з яких готується великодня паска, подешевшали. До таких належать борошно (-22,4%) і курячі яйця (-19,8%).2 3
Комментариев нет:
Отправить комментарий